Pasta med pesto og porrer

Pasta med pesto og porrer - simpel ret, smukt anrettet - se opskriften her

Pasta med pesto og porrer

Pasta med pesto og porrer er en simpel ret, som består af få, men gode råvarer. Det er nemlig ikke nogen hemmelighed, at pasta med pesto er en sand klassiker, som smager himmelsk. Du man vælge at lave din pesto selv, men du også skyde genvej og købe en færdiglavet en af slagsen. I opskriften på pasta med pesto og porrer kan du også finde opskriften på hvordan du laver hjemmelavet pesto. Pasta med pesto og porrer er en oplagt pastaret, hvis aftensmaden skal være simpel og på bordet i en fart. Skulle der være rester tilbage, så kan de med fordel tages med på madpakken dagen efter.

Ingredienser

1 porre (ca. 100 g)
1 squash (ca. 250 g)
1 pakke Pastella Tortellini med skinke
50 g basilikumpesto

 

Hjemmelavet pesto:

1 stort bundt frisk basilikum

2 dl koldpresset olivenolie

50 g pinjekerner

Saften fra ½ citron

4 spsk Revet parmesan

Salt og peber

 

Tilbehør:
Revet parmesanost, 100 g flutes og frisk basilikum.

 

Sådan gør du
Skær toppen af porren. Skær resten af porren i lange strimler og skyl dem godt. Skær lange strimler af squashen med en kartoffelskræller. Kom porre- og squashstrimler i en skål og sæt en sigte oven i skålen. Kog tortellini efter anvisningen på emballagen. Hæld tortellini til afdrypning i sigten og lad det varme vand opvarme grønsagsstrimlerne. Anret de afdryppede grønsagsstrimler på 2 tallerkener. Pestoen laves ved at blende basilikum, pinjekerner, citron og parmesan sammen. Herefter justeres konsistensen med koldpresset olivenolie og smages til med salt og peber.

Vend tortellini og pesto sammen (tilsæt evt. lidt vand) og anret retten pasta med pesto og porrerpå tallerkenerne og pynt med revet parmesan og frisk basilikum.