Opskrifter med tortellini

Med tortellini kan du sammensætte en masse spændende retter, og vores tortelliniopskrifter hjælper dig godt på vej. De fyldte pastaer giver dig en anderledes smagsoplevelse, og giver dine pastaretter et ekstra spændende element. De friske tortellini fra Pastella er nemlig fyldt med lækre ingredienser, der løfter dine tortelliniretter til nye højder.

Når du bruger de tortellini, der er fyldt med skinke, skal du kun tænke på at lave en lækker tortellinisovs og eventuelt tilsætte lidt grønt. Vælger du varianterne, der er fyldt med ricotta og basilikum eller tomat og mozzarella, kan du tilsætte kød som tilbehør til tortelliniretten, eller du kan lade de lækre råvarer i den fyldte pasta tale for sig selv. 

OPSKRIFT
Grøntsagslasagne
OPSKRIFT
Tortellini Skinke
OPSKRIFT
Ravioli Spinat & Ost
OPSKRIFT
Tortellini med basilikum og ricotta
OPSKRIFT
Ravioli ost
OPSKRIFT
Tortellini med tomat og ost
OPSKRIFT
Pasta Carbonara
OPSKRIFT
Tortellini con Funghi
OPSKRIFT
Tortellini Piccanti
OPSKRIFT
Tortellini con pollo
OPSKRIFT
Ravioli con salmone
OPSKRIFT
Rodfrugtsbånd med boeuf bourguignon og gremolata
OPSKRIFT
Rodfrugtsbånd med timianstegt kylling, bagte cherrytomater, svampesauce og friske krydderurter
OPSKRIFT
Rodfrugtsbånd med grøn pesto, spicy kødboller, rød peber og friske krydderurter
OPSKRIFT
Spaghetti kødsovs med gulerodspasta
OPSKRIFT
Gulerods-grøntsagspasta med hakkebøf, bagte løg, gorgonzolasauce og friske krydderurter
OPSKRIFT
Grøntsagspasta med blomkål, ratatouille, parmesanost og persille
OPSKRIFT
Frisk pastasalat med tun, æg og grønne bønner
OPSKRIFT
Pasta med bacon og svampe
OPSKRIFT
Spaghetti carbonara
OPSKRIFT
Pasta med parmaskinke, valnødder og ruccola
OPSKRIFT
Pasta med tun i en karry-mango-fløde sovs
OPSKRIFT
Frisk pasta med laks, asparges og citron
OPSKRIFT
Spinatpasta med Karl Johan svampe, flødesovs og bacon
OPSKRIFT
Grøntsagspasta med spinat, kyllingefilet og tomatsalat
OPSKRIFT
Grøntsagspasta med tomat, broccoli, blomkål og bacon
OPSKRIFT
Pasta med frisk cherrytomatsovs
OPSKRIFT
Tomat-pasta med bacon i tomatflødesauce
OPSKRIFT
Grøntsagspasta på tomat med stegt laks, persillepesto og citron
OPSKRIFT
Grøntsagspasta med rødbede, broccoli og oksekød
OPSKRIFT
Rødbede-grøntsagspasta med ovnbagt torsk, sennepsfløde og dampede porrer
OPSKRIFT
Rødbede-grøntsagspasta med tun i cremet sauce med pecorino og kapers
OPSKRIFT
Pasta meatballs - fettuccine med kødboller og tomatsauce
OPSKRIFT
Pasta med fløde og røget laks
OPSKRIFT
Fettuccine med hjemmelavet pesto og grillet ribeye
OPSKRIFT
Fettuccine pasta med flankesteak og gul pebersauce
OPSKRIFT
Ravioli med skinke, ostesovs og ruccola
OPSKRIFT
Ravioli med røget laks, citron og ost i flødesovs
OPSKRIFT
Ravioli med lammeculotte, marinerede grønne bønner og pinjekerner.
OPSKRIFT
Pasta med mascarpone - ravioli med blomkål og mandler
OPSKRIFT
Fyldt pasta med mozarella og tomat, serveret med svampe og bacon
OPSKRIFT
Fyldt pasta med parmaskinke og friske krydderurter
OPSKRIFT
Gratineret pastaret - tortellini med tomat, mozzarella og bacon
OPSKRIFT
Fyldt pasta med salami, mozzarella, tomat og grøntsager
OPSKRIFT
Frisk tortellini med skinke og hjemmelavet pesto
OPSKRIFT
Fyldt pasta skinke, lun tomatsalat og parmasan.
OPSKRIFT
Tortellini med skinke, løg og frisk mozzarella
OPSKRIFT
Fyldt pasta med skinke, serveret med pancetta, brunet smør, salvie og ærter.
OPSKRIFT
Spaghetti med rejer og ruccola
OPSKRIFT
Spaghetti bolognese
OPSKRIFT
Spaghetti med kylling i tomatsovs
OPSKRIFT
Spaghetti med muslinger, hvidløg og chili
OPSKRIFT
Pasta med røget laks, spinat, ost og citron-aspargessauce
OPSKRIFT
Spinatravioli med kylling, ost og spinatsauce
OPSKRIFT
Ravioli pasta med svampesovs
OPSKRIFT
Pasta med mozzarella - ravioli med tomat, basilikum og mozzarella
OPSKRIFT
Lasagne bolognese med frisk pasta
OPSKRIFT
Frisk sommerlasagne
OPSKRIFT
Cannelloni med kylling og spinat
OPSKRIFT
Fuldkornspasta med spinat og lufttørret skinke
OPSKRIFT
Fuldkornspasta med chili kødsovs
OPSKRIFT
Pastasalat med rejer og hytteost
OPSKRIFT
Fuldkornspasta med parmaskinke, grøntsager og ostesauce
OPSKRIFT
OPSKRIFT
Spinatpasta med kalkun, friskostsauce og grøntsager
OPSKRIFT
Spinatpasta med kylling og asparges
OPSKRIFT
Spinat fettuccine med kyllingelår og sauce med ricotta og tomat
OPSKRIFT
Pasta bolognese
OPSKRIFT
Spaghetti med kylling i spinatsauce
OPSKRIFT
Pasta med med kyllingeboller, karry, majs og babyspinat
OPSKRIFT
Pasta med tomatflødesauce og bacon
OPSKRIFT
Pastafad
OPSKRIFT
Fettuccine med kaperssauce og fisk
OPSKRIFT
Spicy pasta med kødsovs - fettuccine med chiliragout
OPSKRIFT
Fettuccine med cherrytomater og koteletter
OPSKRIFT
Pasta med broccoli og hytteost
OPSKRIFT
Fuldkornspasta med broccolipuré og nødder
OPSKRIFT
Pasta med ratatouille og fuldkorn
OPSKRIFT
Spinatpasta med lufttørretskinke, pinjekerner og gorgonzolasauce
OPSKRIFT
Fettuccine pasta med bagt laks og mangosauce
OPSKRIFT
Fettucine med stegt torsk og grillet artiskok
OPSKRIFT
Spaghetti med svampe og bacon
OPSKRIFT
Spaghetti med kalkun i tomatsauce
OPSKRIFT
Pasta med pesto og porrer
OPSKRIFT
Fyldt pasta med tigerrejer, tomat og mozzarella
OPSKRIFT
Spicy pasta med mojosauce og ristede mandler
OPSKRIFT
Fyldt pasta vendt i salviesmør
OPSKRIFT
Grønsagssuppe med Tortellini
OPSKRIFT
Tomatsuppe med Ravioli
OPSKRIFT
Pastasuppe med ravioli og ærter
OPSKRIFT
Ravioli og kylling i spinatsauce
OPSKRIFT
Ravioli med oksefilet i fløde-ostesauce
OPSKRIFT
Ravioli med skinke og ostesovs
OPSKRIFT
Fiskesuppe med laks, tigerrejer og pastakiks
OPSKRIFT
Pasta med kylling og tomatsovs
OPSKRIFT
Grøntsagsbånd med blomkål og ovnbagt laks

Hvad er tortellini?

Tortellini er et af de mest kendte og populære medlemmer af pastafamilien. Alligevel er der mange, der ikke ved hvad det er eller ikke kender forskellen på tortellini og ravioli. Lær den ”navleformede” pastatype at kende og læs den spændende historie bag den traditionsrige pastatype.

 

Tortellini er små fyldte pastaer, som er formet som ringe (i modsætning til ravioli, som er store og firkantede). Som med alle andre traditionelle pastaer, består pastadejen af æg, mel og salt. Dejen foldes på avanceret vis sammen om fyldet og vikles rundt i en ring, så pastaen får sin karakteristiske ”navleform”.

 

I princippet kan tortellini indeholde alle typer af fyld – både kød og grøntsager - men nogle kombinationer er mere almindelige end andre. Pastella har f.eks. tre forskellige typer af tortellini – en med tomat og mozzarella, en med skinke og en med bolognese. Pendanten til tortellini er tortelloni, som derimod altid indeholder vegetarisk fyld. Hver tortellini vejer ca. 2 g., mens tortelloni er en del større og vejer ca. 5 g.

 

Traditionen bag tortellini

Den lille runde pasta opstod i Emilia regionen, nærmere betegnet i byen Bologna – samme by, som er kendt for den populære bolognese sauce. I dag er tortellini en integreret del af madlavningen i alle italienske familier, og i Emilia har de mange traditioner opbygget omkring den. På juleaften serveres tortellinien f.eks. på traditionel vis i en pastasuppe. Desuden fejres den landet rundt på den årlige nationale tortellini dag. Der findes sågar en ”tortellini orden” i Bologna – et broderskab med en stor medlemsskare, som alle er dedikerede til formålet om at bevare de traditionelle opskrifter (den ældste opskrift kan spores tilbage til 1570). Til deres møder, bærer broderskabet tortelliniformede rød- og guldfarvede hatte samt halskæder med guldfarvede tortellinier.

 

Ifølge en kendt legende i Italien var manden, som opfandt tortellini, inspireret af kærlighedens gudinde Venus’ navle. Historien går på, at Venus engang overnattede på et gæstgiveri i Emilia regionen, da gæstgiveriets vært udspionerede hende gennem nøglehullet til hendes værelse. Forblændet af hendes skønhed, skyndte han sig i køkkenet, hvor formede sin pasta i samme form som Venus navle – og derved opstod tortellinien.

 

Nye smagsoplevelser med tortellini

Bliv inspireret af tortelliniopskrifterne her på siden og nyd din pasta på nye måder. Du finder masser af lækkert tilbehør til tortellini, så du er helt sikker på, at dine tortelliniretter smager godt og er sammensat af ingredienser, der passer sammen. Hvis du ikke er vant til at bruge tortellini, vil du blive overrasket over, hvor lækkert det er. Men om du jævnligt bruger tortellini i dine pastaretter, eller blot skal til at begynde, vil opskrifterne med tortellini give dig helt nye smagsoplevelser, som hele familien vil sætte pris på.

Du finder enkle tortelliniopskrifter, der passer godt til forår og sommer eller når der skal god mad på bordet i en fart. Men du finder også mere fyldige opskrifter, hvor tortellinien akkompagneres af lækre grøntsager, eller hvor de indgår i en god tomatsuppe.