Opskrifter med tortellini
Med tortellini kan du sammensætte en masse spændende retter, og vores tortelliniopskrifter hjælper dig godt på vej. De fyldte pastaer giver dig en anderledes smagsoplevelse, og giver dine pastaretter et ekstra spændende element. De friske tortellini fra Pastella er nemlig fyldt med lækre ingredienser, der løfter dine tortelliniretter til nye højder.
Når du bruger de tortellini, der er fyldt med skinke, skal du kun tænke på at lave en lækker tortellinisovs og eventuelt tilsætte lidt grønt. Vælger du varianterne, der er fyldt med ricotta og basilikum eller tomat og mozzarella, kan du tilsætte kød som tilbehør til tortelliniretten, eller du kan lade de lækre råvarer i den fyldte pasta tale for sig selv.
-
PRODUKT +
-
KATEGORI +
-
INGREDIENS +
Hvad er tortellini?
Tortellini er et af de mest kendte og populære medlemmer af pastafamilien. Alligevel er der mange, der ikke ved hvad det er eller ikke kender forskellen på tortellini og ravioli. Lær den ”navleformede” pastatype at kende og læs den spændende historie bag den traditionsrige pastatype.
Tortellini er små fyldte pastaer, som er formet som ringe (i modsætning til ravioli, som er store og firkantede). Som med alle andre traditionelle pastaer, består pastadejen af æg, mel og salt. Dejen foldes på avanceret vis sammen om fyldet og vikles rundt i en ring, så pastaen får sin karakteristiske ”navleform”.
I princippet kan tortellini indeholde alle typer af fyld – både kød og grøntsager - men nogle kombinationer er mere almindelige end andre. Pastella har f.eks. tre forskellige typer af tortellini – en med tomat og mozzarella, en med skinke og en med bolognese. Pendanten til tortellini er tortelloni, som derimod altid indeholder vegetarisk fyld. Hver tortellini vejer ca. 2 g., mens tortelloni er en del større og vejer ca. 5 g.
Traditionen bag tortellini
Den lille runde pasta opstod i Emilia regionen, nærmere betegnet i byen Bologna – samme by, som er kendt for den populære bolognese sauce. I dag er tortellini en integreret del af madlavningen i alle italienske familier, og i Emilia har de mange traditioner opbygget omkring den. På juleaften serveres tortellinien f.eks. på traditionel vis i en pastasuppe. Desuden fejres den landet rundt på den årlige nationale tortellini dag. Der findes sågar en ”tortellini orden” i Bologna – et broderskab med en stor medlemsskare, som alle er dedikerede til formålet om at bevare de traditionelle opskrifter (den ældste opskrift kan spores tilbage til 1570). Til deres møder, bærer broderskabet tortelliniformede rød- og guldfarvede hatte samt halskæder med guldfarvede tortellinier.
Ifølge en kendt legende i Italien var manden, som opfandt tortellini, inspireret af kærlighedens gudinde Venus’ navle. Historien går på, at Venus engang overnattede på et gæstgiveri i Emilia regionen, da gæstgiveriets vært udspionerede hende gennem nøglehullet til hendes værelse. Forblændet af hendes skønhed, skyndte han sig i køkkenet, hvor formede sin pasta i samme form som Venus navle – og derved opstod tortellinien.
Nye smagsoplevelser med tortellini
Bliv inspireret af tortelliniopskrifterne her på siden og nyd din pasta på nye måder. Du finder masser af lækkert tilbehør til tortellini, så du er helt sikker på, at dine tortelliniretter smager godt og er sammensat af ingredienser, der passer sammen. Hvis du ikke er vant til at bruge tortellini, vil du blive overrasket over, hvor lækkert det er. Men om du jævnligt bruger tortellini i dine pastaretter, eller blot skal til at begynde, vil opskrifterne med tortellini give dig helt nye smagsoplevelser, som hele familien vil sætte pris på.
Du finder enkle tortelliniopskrifter, der passer godt til forår og sommer eller når der skal god mad på bordet i en fart. Men du finder også mere fyldige opskrifter, hvor tortellinien akkompagneres af lækre grøntsager, eller hvor de indgår i en god tomatsuppe.