Spaghetti opskrifter
Spaghetti er en lang og tynd pasta som har sin oprindelse i Italien, hvor den også indgå i mange af de klassiske spaghetti retter vi kender derfra. Spaghetti er udelukket lavet af mel og vand og er omkring 25-30 cm lang. Pga. den neutrale, men undværlig smag, kan spaghetti indgå i et væld af spændende og varierende retter.
Vi kender de klassiske retter, såsom spaghetti bolognese. Opskriften kan fortolkes på mange forskellige måder og tilføjes mange forskellige grøntsager for at give retten endnu mere smag og vitaminer. Et must er dog at retten toppes med revet parmesanost og friskt basilikum!
Der findes også en utal af andre lækre spaghetti saucer. Prøv blandt andet spaghetti med kylling og spinatsauce. En ret der er hurtig og nem, og som med fordel kan bruges som aftensmad, hvis man gerne vil spare tid i køkkenet efter en travl dag.
-
PRODUKT +
-
KATEGORI +
-
INGREDIENS +
Hvor meget spaghetti pr. person?
Oplever du tit at koge for meget mad til familien eller bare til dig selv? Vi vil anbefale dig at måle af hver gang du skal koge pasta, så du derved undgår madspild. Det anbefales at du laver omkring 75-100 gram tørret pasta pr. person.
Men hvordan koger man spaghetti al dente?
Er du typen der altid koger din spaghetti for lidt eller for meget, og ikke rigtig kan finde metoden til at få den al dente? Al dente betyder, at du koger pastaen, så der stadig er bid i den. Pastaen fortsætter nemlig med at koge når du servere den.
Tommelfingerreglen er, at der går 1 dl vand til 100 gram pasta, samt lidt salt. Derefter skal vandet bulderkoge inden du putter pastaen derned. Herefter skal pastaen koges færdig ved middelvarme. Et andet tip er også, at lade vær med at røre i pastaen de første par minutter. Dette kan nemlig ødelægge strukturen på pastaen. Når vandet hældes fra den al dente pasta er det en god idé, at hælde en smule olivenolie henover inden det hældes fra. På den måde undgå du at pastaen klister sammen.