Spaghetti carbonara
Spaghetti carbonara
Spaghetti carbonara er en klassisk italiensk pastaret som består af enkelte, men gode ingredienser. Følg opskriften og lav din egen hjemmelavede spaghetti carbonara fra bunden.
Spaghetti carbonara er en ret der er hurtig og nem at lave, hvilket betyder, at det ofte er en pastaret der ofte er et tilbagevendende indslag på middagsbordet. Der er mange forskellige måder at lave en ægte klassisk spaghetti carbonara på. Nogle foretrækker den klassiske med æg, mens andre vælger at erstatte ægget med madlavningsfløde - hvilket opskriften også tager højde for. Hvad du bedt kan lide din spaghetti carbonara er helt op til dig. Så gå i det italienske køkken og prøv kræfter med en god hjemmelavet spaghetti carbonara – næsten som De Italienske Mammaer ville lave den.
Ingredienser
2 pk Pastella Fettuccine Naturel 250 g
2 pakker bacon i skiver a ca. 125 g
2 1⁄2 dl madlavningsfløde
100 g revet ost (fx parmesan)
2 pasteuriserede hele æg
Friskkværnet sort peber
Salt
Evt. revet ost til pynt
Sådan gør du
Klip baconskiverne i mindre stykker og steg dem sprøde og gyldne i en gryde. Lad baconstykkerne dryppe af på køkkenrulle. Hæld fedtet fra og tør gryden af. Varm forsigtigt madlavningsfløde og revet ost i en gryde til osten er smeltet og massen er varmet igennem. Kog imens pastaen efter anvisningen. Gem lidt af kogevandet. Bland pastaen med den varme oste sauce, æggene, 2/3 af baconen og masser af friskkværnet peber. Vend det hele rundt, evt. sammen med lidt af kogevandet, hvis saucen er for tyk. Anret på en tallerken med resten af baconen, lidt revet parmesan og lidt finthakket basilikum. Server din spaghetti carbonara straks.