Spaghetti bolognese – en italiensk klassiker

Spaghetti bolognese - klassiker med frisk spaghetti naturel og kødsovs

Spaghetti bolognese – en italiensk klassiker

Spaghetti bolognese er en vaskeægte italiensk klassiker, som både børn og voksne elsker at få serveret. Den krydrede kødsauce med Pastellas friske spaghetti og lidt revet parmesan på toppen, vil altid være en sikker vinder. Du kan også vælge at lave opskriften med vores økologiske udgave af spaghetti neutral - Pastella økologisk spaghetti neutral

Spaghetti bolognese kan både laves hurtigt og tage lang tid at lave. Det kommer helt an på, hvilken metode du vælger. Selve spaghettien er hurtig at koge, det er mest kødsaucen der kan tage tid. Kødsovsen til spaghetti bolognese kan nemlig variere på tid, alt efter hvor længe man vælger at den skal stå og simre. Jo længere tid kødsaucen får lov til at stå og simre, jo bedre. Det vil give retten mere smag og så spreder det en dejlig duft i dit hjem, som vil få maverne til at knurre.

 

Du kan også vælge at pifte retten lidt op og tilføje flere grøntsager i kødsaucen. Riv et par gulerødder i, eller hak en squash eller svampe i fine stykker og svits det af på en pande. Bland det herefter i kødsovsen.

 

Spaghetti bolognese en ret, som du nemt kan lave en dobbelt portion af og gemme til madpakken eller fryseren. Frys små portioner kødsovs ned i plastikposer og tryk poserne flade, så er den hurtig at tø op igen. Velbekomme. 

 

Sådan laver du spaghetti bolognese:

Svits kødet i en gryde til det smuldrer og skifter farve. Tilsæt løg og lad det svitse med i 2 min. Tilsæt tomatpure og hakkede tomater. Lad saucen koge ved jævn varme og uden låg i 5-10 min. Smag saucen til med salt, peber, sukker og evt. chili. Kog pastaen efter anvisningen på emballagen. Vend den afdryppede spaghetti i kødsaucen og pynt med basilikum og evt. revet ost. Bon appétit.

 

Ingredienser

2 pk Pastella Spaghetti Naturel 250 geller Pastella økologisk spaghetti neutral
500 g hakket oksekød
2 små hakkede rødløg
2 spsk soltørret tomatpure
2 dåser hakkede tomater (á ca. 400 g)
Evt. 1 rød chili, finthakket
1⁄2-1 tsk. groft salt
Friskkværnet peber
Lidt sukker (1⁄2-1 tsk.) til at afrunde tomatsmagen
Friskhakket basilikum
Evt. lidt revet parmesan